calaisturbo.com.au

calaisturbo.com.au (http://www.calaisturbo.com.au/index.php)
-   Engines, Turbos, Exhausts, Intercoolers (http://www.calaisturbo.com.au/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Another VLT that won't start.. (http://www.calaisturbo.com.au/showthread.php?t=280004)

MUS 03-06-17 11:51

Another VLT that won't start..
 
Ok so I've been having some issues with my Calais, At first my battery died, then my battery in my alarm key pad lol. Once all this was sorted, I went to turn on the ignition, everything lights up as per usual.. But that's it. No crank, no fuel pump priming.
What could it be? Fuel pump? Starter motor? Ignition switch?.
Any help would be greatly appreciated.
Thanks guys.

deanoVLCT 03-06-17 12:45

Did you charge the battery or did you buy a new one mus?
Sounds to me like battery dead or earth not on properly

MUS 03-06-17 12:50

Quote:

Originally Posted by deanoVLCT (Post 3074173)
Did you charge the battery or did you buy a new one mus?
Sounds to me like battery dead or earth not on properly

New battery man, I recently changed the ignition switch so I thought it could be that. Then I bridges the starter motor with 2 screw drivers while the ignition was turned on and it didn't start. So I don't think it's the ignition switch..
What makes me think the fuel pump may be a issue is the fact that when I turn the key it doesn't prime?.. I don't know. Maybe the problem is the switch.

deanoVLCT 03-06-17 12:55

Have you checked for 12v at the fuel pump with the ignition on?
Run a wire from 12v + battery to red on the starter to see if the car cranks
A faulty fuel pump won't dis allow the car to crank
Now seems to me ignition switch or starter
Do what I said with the starter to rule that out

SIroller 04-06-17 17:05

agreed test for power at pump.

you should definately hear it prime. mine screams.

MUS 04-06-17 21:32

Thanks for the info guys, will give it a crack sometime over the next few days and give you a update. Been busy landscaping, so hopefully I get a chance soon.

deanoVLCT 04-06-17 21:46

Stick the gardening up your arse and get the vl cranking

calaist5 05-06-17 00:07

Has it still got a stock factory Calais alarm fitted ???

MUS 05-06-17 17:03

Unfortunately I'll be a couple days away from being able to work on the car, it's not at my place and in storage. I have O'Brien people coming tomorrow arvo to replace my wagons windshield and a sparky coming in the morning. I have a meeting taking up Wednesday, so I'm hopeful for Thursday.


Quote:

Originally Posted by deanoVLCT (Post 3074197)
Stick the gardening up your arse and get the vl cranking

Lmfao, yeah tell the wife that. I've been putting it off for 3 years lol.

---------- Post added 05-06-17 at 17:04 ----------

Quote:

Originally Posted by calaist5 (Post 3074198)
Has it still got a stock factory Calais alarm fitted ???

It has a viper or vipec alarm fitted, at first I suspected it was a issue. But once I changed the remote battery I was able to arm and disarm it again.
Thanks

calaist5 05-06-17 18:05

Cool, I had a similar issue with one.

All the best.

deanoVLCT 05-06-17 18:48

Mus you got my number don't ya?
Let me know when your going to tackle it and for memory you kinda live near me I'll come give you a chop out bud

MUS 06-06-17 19:30

Quote:

Originally Posted by deanoVLCT (Post 3074207)
Mus you got my number don't ya?
Let me know when your going to tackle it and for memory you kinda live near me I'll come give you a chop out bud

Yeah i do, thanks brother. Appreciate it a lot, I'll be in touch soon.

MUS 11-06-17 13:16

Thank you for the tip Deano, I used a wire to the battery terminal. Car started :D so my "reco" ignition switch, is a dud. Payed $50 for that :(


All times are GMT +10. The time now is 05:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger