CalaisTurbo New Tags
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > Regional Events > New Zealand
Calais Turbo Advertising

Reply

 

Thread Tools
Old 16-02-13, 13:58   #1
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
Help with vn 304 v8

Hey guys ive just bought a new car 1989 vn that is fitted with a 304 v8

It starts but is missing and it keeps blowing two of the middle fuel injectors, ive replaced computer,dizzy cap,plugs,leads,fuel reg,ive retimed it, tryed different coil etc.

I replaced the two blown fuel injectors and went for a drive and it was going great, got home tuned it off then started it about 10minutes later and it was running like ****. turns out the two injectors i replaced shat them selfs like the last ones.

its had headwork done to the engine and ive done a compression test with all high numbers.

Any help or ideas would be awesome

Last edited by Madvlmike; 16-02-13 at 14:03.
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 18:28   #2
NZ-SXYHDT
Gold Members
 
NZ-SXYHDT's Avatar
 
Join Date: 18-01-08
Location: Auckland, Manukau
Car: VK Wagon, VL Calais Turbo
Trader Rating: (0)
my guess would be fuel reg at end of fuel rail, but i see you have changed it.
Kind of sounds like its pressurising the fuel rail.
That's a strange one. Have you tried goggling the same issues?
__________________
I HATE BEING BIPOLA- IT'S AWESOME
NZ-SXYHDT is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 19:24   #3
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by NZ-SXYHDT View Post
my guess would be fuel reg at end of fuel rail, but i see you have changed it.
Kind of sounds like its pressurising the fuel rail.
That's a strange one. Have you tried goggling the same issues?
The only thing ive looked up is "vn v8 keeps blowing fuel injectors.

I have a feeling its the engine loom that connects to the injectors
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 19:40   #4
yort
Player
 
Join Date: 03-07-12
Location: Brisbane, West
Car: VLC injected 304
Trader Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by Madvlmike View Post
The only thing ive looked up is "vn v8 keeps blowing fuel injectors.

I have a feeling its the engine loom that connects to the injectors
You've got a spike in your loom somewhere, try get hold of another loom or remove yours and check its not arcing on the block etc
.
yort is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 20:26   #5
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by yort View Post
You've got a spike in your loom somewhere, try get hold of another loom or remove yours and check its not arcing on the block etc
Yea thats the next thing on my list. thanks for your info
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 22:00   #6
KRUPTOR
Player
 
Join Date: 28-03-10
Location: NSW, Griffith
Car:
Trader Rating: (0)
Common problem on these motors is the loose connection on the injector plugs.Just remove the plug and close the terminals up and should be sweet.
KRUPTOR is offline   Reply With Quote
Old 17-02-13, 09:15   #7
hsvhel
gtr in progress
 
hsvhel's Avatar
 
Join Date: 30-06-05
Location: NZ, Botany
Car: LC GTR Torana
Trader Rating: (0)
Send a message via MSN to hsvhel
Multi the impedance at the connection and run the car. Wiggle down the loom and check for shorts
__________________
your not funny, your fat and look as though you should be
hsvhel is offline   Reply With Quote
Old 17-02-13, 10:54   #8
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
When i wiggle the loom to the injectors well the car is running the revs drop so im guessing its to do with that. i need to get some more injectors before i cant do tests.

I can feel the pulse coming from the injector plug when its running so maybe i got back luck with the new injectors blowing like that
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Old 17-02-13, 16:24   #9
hsvhel
gtr in progress
 
hsvhel's Avatar
 
Join Date: 30-06-05
Location: NZ, Botany
Car: LC GTR Torana
Trader Rating: (0)
Send a message via MSN to hsvhel
Are you buying recons? Sounds like they may just need a recrimp. The ones you have might not be shagged, just under powered
__________________
your not funny, your fat and look as though you should be
hsvhel is offline   Reply With Quote
Old 17-02-13, 16:31   #10
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by hsvhel View Post
Are you buying recons? Sounds like they may just need a recrimp. The ones you have might not be shagged, just under powered
i got it running great today then it went to **** again with out changing the injectors. its doing my head in lol.
what or how do i recrimp them? any links would be good
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Old 17-02-13, 19:48   #11
NZ-SXYHDT
Gold Members
 
NZ-SXYHDT's Avatar
 
Join Date: 18-01-08
Location: Auckland, Manukau
Car: VK Wagon, VL Calais Turbo
Trader Rating: (0)
ive got a spare loom here if you want to test for that.
its from a VR auto if that matters.
__________________
I HATE BEING BIPOLA- IT'S AWESOME
NZ-SXYHDT is offline   Reply With Quote
Old 18-02-13, 07:17   #12
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by NZ-SXYHDT View Post
ive got a spare loom here if you want to test for that.
its from a VR auto if that matters.
Im leaving the loom to last i think it might be the Hall effect sensor in the dizzy after looking around on goggle, ill get back to you about the loom cheers man.
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Old 18-02-13, 09:08   #13
hsvhel
gtr in progress
 
hsvhel's Avatar
 
Join Date: 30-06-05
Location: NZ, Botany
Car: LC GTR Torana
Trader Rating: (0)
Send a message via MSN to hsvhel
the meter will show if you have a ****ty connection. You can check the hall with a multi aswell. Its a square wave, an automotive multimeter will allow you to run it and monitor the wave
Theyre worth the investment (100ish)
__________________
your not funny, your fat and look as though you should be
hsvhel is offline   Reply With Quote
Old 20-02-13, 17:41   #14
Madvlmike
Player
 
Madvlmike's Avatar
 
Join Date: 04-10-11
Location: Auckland, Te Atatu south
Car: 1988 vl Royale commodore
Trader Rating: (0)
Vn is fixed! turned out to be the dizzy, timing and exposed wire, guy i bought it off was an idiot. glade it isnt the loom. did a burn out in the garage for a celebration!

Thanks for all your info guys
Madvlmike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 08:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger