CalaisTurbo New Tags
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > calaisturbo.com.au > V8 Discussion
JD CUSTOM

Reply

 

Thread Tools
Old 06-10-08, 19:53   #51
gamble
Player
 
Join Date: 22-06-08
Location: NSW, murwillumbah, northern nsw
Car: efi 304 exec/calais bits
Trader Rating: (0)
the v8 and v6 vn rack body itself is the same you just have to change over the top housing where the hoses attach. in your case as calaisv8 said stick with the vl rack they are a lot more compact and make exhaust issues alot easier to overcome. the only good thing bout the vn v6 rack is that the input shaft is a bit further to the chassis rail and helps a bit. depends on what you want to do with your exhaust.

if you are starting with a 3l and do the conversion do you need an engineers report (in nsw) if you change to disc rear end and larger front discs? as well as front and rear v8 springs?

Last edited by gamble; 06-10-08 at 19:58. Reason: Automerged Doublepost
gamble is offline   Reply With Quote
Old 04-11-08, 09:43   #52
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
how goin guys... currently have reco'd a vn v8 k-frame and bolted that in. Now i'm ready to drop the motor and box in ( i have a t700), i was hoping som1 could tell me exactly which part of the floor needs to be knocked in to allow fitment of the gearbox. Is it the actual gear tunnel floor or the area up near the firewall where the bellhousing locates, and how far in do i actually knok away? i'm hoping to drop motor and box in the same time and save myself the hassel... any ideas... hopefully do the conversion this arvo or 2morrow.

another qn: if you use the conversion crossmember for a t5 in a vk, would that be the same for a vl? would that bolt up the same for a t700?

ive also used a vn v8 rack. so i'll let u guys know if i come across any problems

also the gearbox selector lever is on the opposite side (passengers) on the turbo700 as opposed to the vl jatco which is on the drivers side... how do i get around this problem... is there a linkage i need to make up?

Last edited by YBJLS4; 04-11-08 at 17:01. Reason: Automerged Doublepost
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-08, 02:48   #53
BOB18U
Player
 
BOB18U's Avatar
 
Join Date: 22-11-03
Location: NSW, wollongong
Car:
Trader Rating: (2)
the chassis is the same from vb-vl so the t5 mount will work on the vl but i dont think it'll bolt up to the auto.

Now for my question will a vn th700 gearbox mount bolt straight into a vl?
Apart from the speedo drive thi is the only issue i have if you start with a 6cyl vl.
BOB18U is offline   Reply With Quote
Old 08-11-08, 18:40   #54
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
Quote:
Originally Posted by BOB18U
the chassis is the same from vb-vl so the t5 mount will work on the vl but i dont think it'll bolt up to the auto.

Now for my question will a vn th700 gearbox mount bolt straight into a vl?
Apart from the speedo drive thi is the only issue i have if you start with a 6cyl vl.
i got mine bolted up 2day no worries. i used turbo700 crossmember

i'm 3/4 way through completion of my conversion, may do up my own tech article. theres alot of problems that have arised and arent listed in this one.
.

Last edited by YBJLS4; 09-11-08 at 17:24. Reason: Automerged Doublepost
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-08, 18:37   #55
gamble
Player
 
Join Date: 22-06-08
Location: NSW, murwillumbah, northern nsw
Car: efi 304 exec/calais bits
Trader Rating: (0)
can you use vn v8 extractors if you use the vn rack?
gamble is offline   Reply With Quote
Old 26-11-08, 06:20   #56
BOB18U
Player
 
BOB18U's Avatar
 
Join Date: 22-11-03
Location: NSW, wollongong
Car:
Trader Rating: (2)
just use the vl rack its easier than trying to bolt the vn rack to the vl column.
BOB18U is offline   Reply With Quote
Old 30-11-08, 13:20   #57
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
i bolted mine up no worries
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Old 21-12-08, 20:31   #58
VL-355
Player
 
Join Date: 13-12-08
Location: Sydney, northern beaches
Car: VL commodore
Trader Rating: (0)
Send a message via MSN to VL-355
vl 355 conversion

gday guys just about finished this conversion into my original 5lt carbie vl.

just needing some info on fuel side of things.
just wandering if the fuel sender unit's are the same or different between vl 6's and 8's.

also if anyone else who has done the conversion just wandering if they had any problems fitting the bonnet on when using the vl k-frame instead of the vn.

cheers guys.
VL-355 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-09, 09:23   #59
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
any1 know how i go about the speedo cable from the turbo 700 to the vl v8 dash?
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-09, 20:44   #60
Skitzvk
BANNED
 
Skitzvk's Avatar
 
Join Date: 01-12-07
Location: VIC, Hp
Car: Vl SL 5 SPD
Trader Rating: (7)
how hard is the wiring side to it. like the loom for the injectors and ecu ???
Skitzvk is offline   Reply With Quote
Old 16-02-09, 21:16   #61
Lubche
Player
 
Lubche's Avatar
 
Join Date: 06-05-08
Location: Sydney, Inner-south.
Trader Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by YBJLS4
any1 know how i go about the speedo cable from the turbo 700 to the vl v8 dash?
need to buy the converter box from CRS. like $800.
__________________
Bellevue Body Works : 9547 0231
Beaut Automotive & Electrical Services : 9579 3888
Lubche is offline   Reply With Quote
Old 17-02-09, 05:33   #62
NZ EVLHSV
Player
 
NZ EVLHSV's Avatar
 
Join Date: 11-07-06
Location: NZ, Auckland
Car: Gen-F GTS
Trader Rating: (0)
Or put a VS cluster in...

NZ EVLHSV is offline   Reply With Quote
Old 05-03-09, 19:13   #63
Skitzvk
BANNED
 
Skitzvk's Avatar
 
Join Date: 01-12-07
Location: VIC, Hp
Car: Vl SL 5 SPD
Trader Rating: (7)
hey guys had a few questions

im curious about dropping a efi 304 into my vl 6

now the questions i have is

my car is a manual but the nissan manual mx5

will a T5 fit in my trans tunnel

next will i need a custom transmission mount made

can i use the standard cast exhaust manifolds

how hard is the basic wiring to do. just do get the car running
Skitzvk is offline   Reply With Quote
Old 17-04-09, 20:37   #64
Psi_Wagon
Wagon > Sedan
 
Psi_Wagon's Avatar
 
Join Date: 15-06-03
Location: Melbourne, North-West suburbs
Trader Rating: (39)
heres a bit of info for anyone doing the conversion;


incase anyone was thinking of buying the CRS X-member to fit a turbo 350/400 into a VL keep this in mind.

you will need to modify it to clear the chassis rail ;









i bought the above yrs ago, but apparently you can use the standard trimatic xmember? not sure how true that is though.

ive seen alot of ppl ask about where you need to 'massage' the tunnel to clear the larger turbo XXX auto's. i have a turbo 350 so this may differ to the 400/700's.

here are the areas that need some bashing!











this part doesnt hit but is Very close!



i have used PH5700 (larger pipes) headers from Pacemaker, they say these dont fit VL. The only reason why they wouldnt fit is if you are running power stearing.
Just for the hell of it i tried fitting them with a power steering rack in and there is No Way they will fit!
chucked in my manual steering rack and clears fine. see pics for rack differences;







obvious space difference!
Psi_Wagon is offline   Reply With Quote
Old 19-04-09, 18:46   #65
HK_LS1
Player
 
Join Date: 02-12-07
Location: VIC, at home.
Car:
Trader Rating: (1)
so what do u do when u finish the conversion.....

go tell vicroads / Rta that u have another engine in it...
what do they ask for when u give them the engine numbers??

when i asked them about a friend seizing his engine and having to put another one in, they said all they need is a reciept from where you got the engine with the numbers on it and all is fine, they put it in their system..

but i didnt ask em what if u go from a 6cylinder turbo/non turbz to a 5ltr....?? what will happen? what will u need to do?
__________________
^_-
HK_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-09, 22:51   #66
PROGMH
Moderator
 
PROGMH's Avatar
 
Join Date: 16-10-05
Location: VIC, VIC
Car:
Trader Rating: (26)
Youll need the receipt and they will ask who installed it. If its you just tell them that.

Depending on who checks they will just check engine number while the smarter inspector will check all of the things you're supposed to have like cats and emission gear.
PROGMH is offline   Reply With Quote
Old 19-04-09, 23:16   #67
HK_LS1
Player
 
Join Date: 02-12-07
Location: VIC, at home.
Car:
Trader Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by PROGMH
Youll need the receipt and they will ask who installed it. If its you just tell them that.

Depending on who checks they will just check engine number while the smarter inspector will check all of the things you're supposed to have like cats and emission gear.
too easy.... just one problem... the 5.0ltr is my engine out of my VP... cant actually right out a reciept to myself... lol

any ideas? or im gonna have to call up vicroads.. =/
__________________
^_-
HK_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-09, 23:27   #68
dvsgmh
Player
 
dvsgmh's Avatar
 
Join Date: 01-07-06
Location: Melbourne, narre warren
Car: YELLOW VK BT1, HARLEY DAVIDSON 883
Trader Rating: (43)
just tell them that you put the motor from your vp in it, just be upfront with them and you will be fine!
dvsgmh is offline   Reply With Quote
Old 19-04-09, 23:39   #69
HK_LS1
Player
 
Join Date: 02-12-07
Location: VIC, at home.
Car:
Trader Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by dvsgmh
just tell them that you put the motor from your vp in it, just be upfront with them and you will be fine!
yeah, i wasnt planning on lying to them or anything... just would rather have everything with me on the day, instead of going there, then them telling me i need this, this, that, that... waste my time =p

^_-
__________________
^_-
HK_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-09, 20:08   #70
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
just finished the conversion and got the car running 2day, glad to be of help if any1 needs it,

any1 got any idea where i can relocate the charcoal cannister? somewhere where it wont look dodgy in the bay?

i cant get my heater control to work too?
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-09, 20:18   #71
dvsgmh
Player
 
dvsgmh's Avatar
 
Join Date: 01-07-06
Location: Melbourne, narre warren
Car: YELLOW VK BT1, HARLEY DAVIDSON 883
Trader Rating: (43)
Quote:
Originally Posted by YBJLS4
just finished the conversion and got the car running 2day, glad to be of help if any1 needs it,

any1 got any idea where i can relocate the charcoal cannister? somewhere where it wont look dodgy in the bay?

i cant get my heater control to work too?
PUT SOME PICS UP!
dvsgmh is offline   Reply With Quote
Old 04-05-09, 16:19   #72
HK_LS1
Player
 
Join Date: 02-12-07
Location: VIC, at home.
Car:
Trader Rating: (1)
would i be able to use the manual peddle box out of my VP CALAIS ? or do i needa get a VL one?
__________________
^_-
HK_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-09, 19:23   #73
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
not sure how 2 post pics,..
theres a brass regulator at the front of the manifold where the cover sits on the drivers side, it has a large heater hose that goes to it, then at the bottom of the reg theres like a 4mm outlet for a hose... where is that hose meant to go??
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-09, 07:18   #74
NZ EVLHSV
Player
 
NZ EVLHSV's Avatar
 
Join Date: 11-07-06
Location: NZ, Auckland
Car: Gen-F GTS
Trader Rating: (0)
www.photobucket.com
NZ EVLHSV is offline   Reply With Quote
Old 06-05-09, 20:21   #75
YBJLS4
Gold Members
 
YBJLS4's Avatar
 
Join Date: 22-08-02
Location: Melbourne, Northern Suburbs (Melbourne)
Car: 88' Calaisturbo, 87' Calais 355, SV88 Walkinshaw Build#164
Trader Rating: (5)
Send a message via ICQ to YBJLS4
http://s688.photobucket.com/albums/v...nt=whatthe.jpg

this is the heater control valve, theres meant to be a vaccum line off that but where is it meant to go now?

some early pics of the conversion of mine can be found here.
i'll put some new ones up soon with the finished product

http://s688.photobucket.com/albums/vv243/korayzi/

Last edited by YBJLS4; 06-05-09 at 21:30. Reason: Automerged Doublepost
YBJLS4 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 22:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger