CalaisTurbo New Tags
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > Technical > LPG GAS Specific
JD CUSTOM

Reply

 

Thread Tools
Old 03-06-08, 10:57   #1
Shaun_VL
Gold Members
 
Shaun_VL's Avatar
 
Join Date: 11-04-08
Location: Perth, south of the river
Car: Vl SL turbo, RED 91 barina, vlct rb25det
Trader Rating: (11)
Gas computer HELP

Hi guys

I need help with my gas systems thats recently been installed. It is not running 100% I took it back to the installer and after using 3 new oxy sensors he told me that the computer they use to tell how much gas to put in and out to allow it to idle and run correctly isn't compatible with the amount of voltage my oxy sensor is putting out. He said my cars oxy sensor is giving a reading of about 1.5 volts and most cars are from 0.5 to 1 volt and the computers they use aren't compatible with readings higher then 1 volt.

I was just wondering if there is anything you can do to solve this? Are there any computers that can be compatible with this reading? or is there anything I can do to adjust the computer :S And also why would the reading be over 1 volt... is this normal? please help

Hopefully someone else has come across this before.

Thanks
Shaun_VL is offline   Reply With Quote
Old 03-06-08, 15:59   #2
Grega
Player
 
Join Date: 21-07-03
Location: Melbourne, Hoppers
Car:
Trader Rating: (9)
Send a message via MSN to Grega
go to a different installer.
the computers can be adjusted ; i don't know though if its for the o2 sensor b/w voltages i think from memory it is.
most single wire o2 sensors like on VN ect do between 0-1v, VL's are heated 3 wire type (if thats what yours is) so may be a little different.
__________________
Cheers

Grega
Grega is offline   Reply With Quote
Old 03-06-08, 23:38   #3
Shaun_VL
Gold Members
 
Shaun_VL's Avatar
 
Join Date: 11-04-08
Location: Perth, south of the river
Car: Vl SL turbo, RED 91 barina, vlct rb25det
Trader Rating: (11)
Quote:
Originally Posted by Grega
go to a different installer.
the computers can be adjusted ; i don't know though if its for the o2 sensor b/w voltages i think from memory it is.
most single wire o2 sensors like on VN ect do between 0-1v, VL's are heated 3 wire type (if thats what yours is) so may be a little different.

Yeah it's a 3 wire. Do you know of anything that can be done ? or a certain computer I can buy?
Shaun_VL is offline   Reply With Quote
Old 04-06-08, 09:42   #4
dynowog
Player
 
dynowog's Avatar
 
Join Date: 04-04-08
Location: Melbourne, coburg
Car:
Trader Rating: (1)
go to a different installer
__________________
Tuned by XTC PH: 0405 400 572, 1644 HUME HWY CAMPBELLFIELD
Full Workshop Facilities and AWD Dyno
.
dynowog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 06:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger