CalaisTurbo New Tags
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > calaisturbo.com.au > Car Audio
Tyres Now

Reply

 

Thread Tools
Old 31-10-12, 11:15   #1
Pezz95
Player
 
Pezz95's Avatar
 
Join Date: 10-09-12
Location: Adelaide, Eastern Suburbs
Car: VL Commodore
Trader Rating: (0)
Head unit in glovebox

I went into JB HIFI to check out some stereo stuff and I have the original cassette player and wanted to keep it orginial and was wondering if I could put the head unit in the glovebox or anywhere else without getting rid of the cassette player?
Pezz95 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-12, 18:34   #2
VLWAGONIT
Gold Members
 
Join Date: 11-07-06
Location: WA, SOR
Car: Vlc wagon, 08 Husqvarna TE510, 89 GSXR 1100
Trader Rating: (20)
Send a message via MSN to VLWAGONIT
you could, would have to chop out the back though.

if you're going to do it, get another dash to chop up unless your current one is already a bit ****
__________________
I just want enough power to rip single leggers on wet grass
VLWAGONIT is offline   Reply With Quote
Old 31-10-12, 19:08   #3
bachig24u
Player
 
bachig24u's Avatar
 
Join Date: 12-04-10
Location: NSW, Austral
Car: VL Calais
Trader Rating: (2)
if I had to do it again,
I might go with an amp and an ipod/iphone/3.5mm audio input connection.. no cutting plus you can have worldwide radio stations streamed via internet on a phone etc.

might be worth a thought to save the dash as they are getting rare to find a good one.
__________________
Simon
http://www.jps.net.au
tuners [at] jps.net.au
ECU Calibration Engineer - Tuner
bachig24u is offline   Reply With Quote
Old 26-07-13, 20:01   #4
un named
Player
 
Join Date: 20-05-12
Location: Adelaide, adelaide hills
Car: 87 vl sl
Trader Rating: (1)
i have thought about doing this.
i tryed finding smaller head units but they seem to come in a standard size you might be able to fit the head unit on the left side of the glove box depending on how big ur wiring harness for the head unit is also the anteanna cable may not be long enough i know mine wasnt. you could hide it under the seat or behind the dash some where and extend the head units face plate with cat5 or cat6 cabling if u got a spare ethernet cable you can use this. its not recomended to extend it more than 3 feet because of voltage change or somthing. theres plenty of info out there anyways. if your not good at soldering i wouldnt recomend it.

---------- Post added 26-07-13 at 21:03 ----------

sorry didnt notice that this was from last year haha
.
un named is offline   Reply With Quote
Old 09-12-13, 13:30   #5
chem
Player
 
Join Date: 20-11-03
Location: NSW, Northern NSW
Car: vl executive
Trader Rating: (2)
yeah it is old. If you put it under the dash above the passengers right foot the original loom and wiring fits from behind the dash. just make the bracket.

though it makes a stereo quite easy to steal.
chem is offline   Reply With Quote
Old 09-12-13, 15:06   #6
MrSquigle
Player
 
MrSquigle's Avatar
 
Join Date: 12-06-07
Location: NSW, gong
Car:
Trader Rating: (28)
If you are handy with soldering iron you could make an extension between the unit and the faceplate using ribbon cable.
gives you flexibility to mount the unit under the seat, and make a trim to mount the faceplate in the glovebox or even sunglasses holder etc. This can work great if you have your music stored on USB or ipod but not so practical for CD's.
You have full control over your head unit up front, but the brain is in another location in the car.
__________________
Fact of Life: After Monday and Tuesday even the calendar says W T F ?
MrSquigle is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 15:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger