CalaisTurbo New Tags
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > calaisturbo.com.au > Car Audio
GRUNT Performance

Reply

 

Thread Tools
Old 11-06-12, 18:28   #1
ryuwet
Player
 
Join Date: 17-11-10
Location: Melbourne, south east
Car:
Trader Rating: (0)
Amp troubles

ive got 3 amps 1 for 2 sets of splits and 2 for each sub last week i un plugged both sub amps to hide some wiring just in the boot and re connected them in the same place same wires to same amps and never touched the speaker amp and now when i turn my car on the both sub amps work but the speaker amp wont turn on but it will if i run constant power to it i unplug the remote wire and run both sub amps and as soon as i put the remote wire on the speaker amp it shuts all the amps off and even when i run the remote straight from headunit to speaker amp it still wont turn on tested the remote wire its putting out 7volts any way of fixing this problem if it makes sence any ideas will be more than happy with cheers.
ryuwet is offline   Reply With Quote
Old 11-06-12, 23:21   #2
patch
[ZUTUTU]
 
patch's Avatar
 
Join Date: 05-01-06
Location: Sydney, Lower North Shore
Trader Rating: (12)
Send a message via MSN to patch
Sounds like a dead short

Check that the speaker amp positive+ and negative- arent touch, and also that the speaker wires arent touching either
patch is offline   Reply With Quote
Old 12-06-12, 10:54   #3
HTURBO
Pushing Limits
 
HTURBO's Avatar
 
Join Date: 07-09-08
Location: VIC, Gippsland
Car: 05 VZ HSV Clubsport R8 daily / VL calais turbo manual / 05 CRF450R
Trader Rating: (3)
Run your amp wire(gain wire) in series to each amp.
__________________
Sorry Sir, l'll stop drinking & Surfing
HTURBO is offline   Reply With Quote
Old 12-06-12, 14:50   #4
ryuwet
Player
 
Join Date: 17-11-10
Location: Melbourne, south east
Car:
Trader Rating: (0)
PATCH : cheaked the positive and negative nothing is touching anything they all have clips on them so no exposed wire at all.

HTURBO: if u mean as in 1 amp to another thats all done its in a spliter to all the amps straight from the battery
.
ryuwet is offline   Reply With Quote
Old 12-06-12, 15:46   #5
patch
[ZUTUTU]
 
patch's Avatar
 
Join Date: 05-01-06
Location: Sydney, Lower North Shore
Trader Rating: (12)
Send a message via MSN to patch
if nothing is obvious, disconnect each speaker one by one and hopefully that should tell u if any of the speakers are shorting out, if it shows nothing, at least u can eliminate the speakers as the problem

your next step would be to check the amp. firstly, plug your speakers into the amp your using for the subs. if it all works, th speakers are fine

then plug your subs into the speakers amp, if the same problem happens, that amp is the fault.

let us know how u go
patch is offline   Reply With Quote
Old 12-06-12, 18:20   #6
HTURBO
Pushing Limits
 
HTURBO's Avatar
 
Join Date: 07-09-08
Location: VIC, Gippsland
Car: 05 VZ HSV Clubsport R8 daily / VL calais turbo manual / 05 CRF450R
Trader Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by ryuwet View Post
HTURBO: if u mean as in 1 amp to another thats all done its in a spliter to all the amps straight from the battery
Na, I was talking about the trigger wire from the deck. Running it in series will keep it a constant 12volt. When running multiply amps & split the gain wire into 2 or 3 it halves the current by 2 or 3. Which some amps need a good burst of power to trigger it. LOL. Geez I better stop drinking. Did that make sense??
__________________
Sorry Sir, l'll stop drinking & Surfing
HTURBO is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 15:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger